Despre zonă

Avantajele zonei

Cartier nou, populat preponderent de familii tinere, în continuă dezvoltare.

Zonă liniștită, aerisită, aflată pe un drum secundar.

Acces ușor în/dinspre oraș.

Proximitatea față de două dintre cele mai mari și mai importante bulevarde din Sibiu – Bulevardele Mihai Viteazu și Vasile Milea – care interconectează orașul, dar și față de cea mai mare zonă comercială – Shopping City Sibiu.

Comuna Șelimbăr

Din punct de vedere administrativ-teritorial, strada Doamna Stanca aparține comunei Șelimbăr. Considerată a fi cea mai bogată și bine-dezvoltată comună a județului (și una dintre cele mai bogate din țară), Șelimbărul beneficiază de apropierea față de Municipiul Sibiu și include toată zona comercială și rezidențială aflată între oraș și ”vechea” intrare în localitate.

Investițiile imobiliare masive din ultimii ani – care au dus la crearea unor adevărate noi ”cartiere”, facilitățile la îndemână și accesibilitatea au făcut din Șelimbăr o zonă extrem de căutată și apreciată de dezvoltatori și de cumpărători, deopotrivă.

Strada Doamna Stanca începe din sensul giratoriu aflat la intersecția cu E68 și se termină înspre Cartierul Arhitecților – zona Cireșica. Ultimii ani au însemnat o explozie imobiliară a străzii și popularea ei cu mii de locuitori noi, care beneficiază de toate condițiile unui cartier modern și în a cărui dezvoltare administrația locală investește constant.

Imediata vecinătate

În proximitatea Ansamblului ”Stanca One”, pe lângă Dedeman, se află alte mici cartiere, proiecte rezidențiale și zone de blocuri – finalizate sau încă în faza de construcție, toate rezultate în urma investițiilor imobiliare din ultima perioadă.

Cartierul Hipodrom Sibiu

Legătura cu Municipiul Sibiu se face, cel mai aproape, prin cartierul Hipodrom – cartier dezvoltat în jurul Bulevardului Mihai Viteazu. Este un cartier relativ ”tânăr”, predominat de blocuri, și cuprinde zone comerciale, biserici, clădiri administrative, piață, școli, grădinițe, creșe și locuri de joacă.

Zone comerciale

Cea mai mare zonă comercială aferentă Sibiului – Shopping City Sibiu se află la la mai puțin de un kilometru și jumătate față de Ansamblul Rezidențial ”Stanca One” și cuprinde, pe lângă Mall, magazine precum Auchan, Carrefour, Decathlon, Leroy Merlin, Mobexpert, Altex, Deichmann, Hervis etc.

Totodată, la fel de aproape, găsim magazinul Dedeman, supermarket-urile Kaufland, Mega Image și Lidl, dar și restaurantele McDonald’s și KFC.

Transport public în apropiere:

Stația TURSIB Piața Rahovei – autobuzele 1, 11, 14, 15, 111, E7

Stația TURSIB Shopping City Sibiu – autobuzul 15